Hoe werkt een warmtepomp?
Moet je een vergunning hebben voor het plaatsen van een warmtepompsysteem?
In Nederland heeft u in principe geen vergunning nodig voor het plaatsen van verticale bodemwisselaars. Dit kan anders zijn wanneer uw bouwproject zich bevindt in een waterbeschermingsgebied of interferentiegebied. Het melden van een dergelijk systeem is altijd verplicht en wordt volledig door InnoTherm verzorgt. U kunt hiervoor informatie bij ons inwinnen.
Zijn verticale bodemoplossingen overal toepasbaar?
Nee, maar wel op veel plaatsen in Nederland. Daarbij focust Innotherm zich op de gebieden Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.
Wat is de levensduur van een warmtepomp?
De gemiddelde levensduur van onze systemen ligt tussen de 25 en 30 jaar. De bodemwarmtewisselaar heeft een veel langere levensduur.
Waar kan ik mijn warmtepomp opstellen?
Onze warmtepompsystemen hebben een vorstvrije opstelling nodig. Aangezien onze warmtepompen minimale warmte en geluid produceren, worden deze meeste geplaatst in een kelder, bijkeuken of bergruimte.
Wat moet de capaciteit van mijn warmtepompinstallatie zijn?
Dit is afhankelijk van de situatie en de persoonlijke behoeften. Op basis van uw gebouw en wensen berekent InnoTherm de benodigde capaciteit.
Moet een warmtepomp regelmatig worden onderhouden?
Wij adviseren jaarlijks onderhoud aan de installatie én aan de bron. In de eerste 5 jaar is dit zelfs nodig om de garantie te behouden.
Kan ik subsidie krijgen voor het plaatsen van een warmtepomp?
Ja, in bijna alle gevallen krijgt u subsidie voor het plaatsen van een warmtepomp. Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden.
Wat is de terugverdientijd voor duurzame oplossingen?
Afhankelijk van de situatie, kunnen wij voor u berekenen wat de kosten en opbrengsten gedurende een lange periode (bijvoorbeeld 20 jaar) zijn. Op die manier krijgt u een perfect beeld hoe duurzaam onze oplossingen zijn.
Wat kost een warmtepomp in vergelijking met andere verwarmingssystemen?
De investeringskosten van een warmtepomp liggen aanzienlijk hoger dan de traditionele systemen. Echter wanneer de totale kosten op lange termijn worden bekeken, is een warmtepomp juist goedkoper. Graag berekenen wij voor u hoeveel dat zal zijn.